Toepassingen | Markten

Defawes is overal thuis; ter land, ter zee en in de lucht
De betrouwbare partner voor hoogbelaste tandwielen en tandwielkasten

Tandwielen voor de mijnbouw

Keiharde stenen, soms zo groot als een kleine personenauto, verdwijnen in de stone crushers in de mijnbouw. Geen wonder dat de mijnbedrijven hiervoor ook graag keiharde tandwielen gebruiken. Defawes tandwielen zorgen ervoor dat de allerhardste stenen veranderen in het kleinste gruis.

Tandwielen voor industriële toepassingen / staalindustrie

Transportbanden in productiebedrijven, zware industrie, kettingbanen en liften en nog veel meer; met als beste voorbeeld hierbij de staalproductie met zeer zware eisen en hoge vermogens op het gebied van overbrengingen, vooral in de wals-afdelingen. Defawes houdt goederen en mensen in beweging.

Grote tandwielen en kronen voor de cementindustrie/mijnbouw en suikerfabrieken

Wij maken grote kronen, zowel in gelast of in volledig gegoten uitvoering tot 3,7 m in diameter en een maximum van 16 ton aan gewicht. Onze grootste specialiteit zijn pioenen (pinions). Grote modules tot 50 en meer zijn geen uitzondering. Ook geslepen kwaliteit is geen enkel probleem. Qua afmetingen en gewichten kennen wij praktisch geen beperkingen.

Tandwielen voor de transportsector

Van machines in de automotive- en transportindustrie wordt veel gevraagd. Ze moeten razendsnel, zeer accuraat en extreem betrouwbaar zijn. Nieuwe modellen vragen bovendien voortdurend om aangepaste productiemachines. Defawes denkt mee in het ontwerpproces van die machines, levert prototypes van tandwielen en zorgt altijd voor soepel draaiende machines.

Tandwielen voor de infrastructuur / kunstwerken (bruggen en sluizen)

Onze ijzersterke tandwielen helpen om België droog te houden. Veel sluizen en bruggen zijn voorzien van onze tandwielen. En daar zijn wij trots op!

Tandwielen voor de Chemie en Petrochemie

Tandwielen en -kasten voor het aandrijven van extruders, grote mengtrommels, ventilatoren of pompen. Betrouwbaarheid en lange levensduur is waar het hier om draait. Een kolfje naar de hand van Defawes!

Diverse tandwielen

Wij leveren kleine en grotere series en zijn ijzersterk in het vervaardigen van prototypes en ook voor het vervangen van defecte tandwielen, snel en vakkundig. Onze Technology & Development afdeling staat met raad en daad voor u klaar. Ervaar de passie, professie en persoonlijke aandacht van de tandwielspecialist die als geen ander weet waar het allemaal om draait!